Logo Werk Energie Analyse
06 – 555 511 39 Succesroute Inloggen
<

Loopbaancoaching tool Werkenergieanalyse®

Het loopbaan coaching instrument Werkenergieanalyse® helpt zelfstandige coaches, teamcoaches en managers om energie- en stressbronnen van een individuele medewerker en een team in beeld te brengen. Met de tool krijgt u op organisatie- en functieniveau inzicht in de toewijding, vitaliteit en betrokkenheid van uw werknemers. De Werkenergieanalyse® is een uniek loopbaancoaching instrument dat u kunt inzetten voor onder andere:

✓ Talentontwikkeling
✓ Teamcoaching
✓ Re-integratie
✓ Duurzame inzetbaarheid
✓ Loopbaanadvies

Wilt u meer informatie over onze loopbaan coaching tool? Vraag door middel van onderstaande buttons de gratis demo aan of download de voorbeeldrapportage:

 

Gratis Demo Voorbeeldrapportage

 

Hoe werkt de Werkenergieanalyse®?

De loopbaancoaching tool Werkenergieanalyse® begint met een online vragenlijst die door uw medewerker of klant wordt ingevuld. De vragenlijst is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek (Harter, 2002) op het gebied van bevlogenheid en vitaliteit. Na het invullen van de vragen ontvangt de werknemer een persoonlijke rapportage die inzicht geeft in de scores op het gebied van energie- en stressbronnen, betrokkenheid en toewijding.

Tijdens een gesprek met een onafhankelijke coach krijgt de medewerker inzicht in zijn of haar persoonlijke energie- en stressbronnen. Omdat de resultaten gespecificeerd worden op organisatie- en functieniveau, krijgen de medewerkers een helder beeld van de huidige situatie en wordt duidelijk welke vervolgstappen er genomen moeten worden. Deze vervolgstappen hangen natuurlijk af van het doel waarmee het loopbaancoaching instrument is ingezet.

 

Download voorbeeldrapportages van de Werkenergieanalyse®

Om u een beter beeld te geven van de rapportages die voortvloeien uit de online vragenlijsten van de loopbaan coaching tool, kunt u hieronder twee voorbeeldrapportages downloaden.

Demofilm Werkenergieanalyse®

In onderstaande video wordt in vier minuten uitgelegd voor welke vraagstukken de Werkenergieanalyse® ingezet kan worden. Ook krijgt u te zien hoe het online systeem er uitziet en welke grafieken er worden gegenereerd op basis van de antwoorden die uw medewerkers gegeven hebben.

De voordelen van het loopbaancoaching instrument

Zowel managers als zelfstandige coaches kunnen aan de slag met Werkenergieanalyse®. Het loopbaan coaching instrument heeft vele voordelen voor uw medewerkers en klanten:

✓ Verbeterde energiebalans, tevredenheid en motivatie
✓ Inzicht in opleidingsbehoeften en talentontwikkeling
✓ Optimale samenwerking binnen de organisatie
✓ De tool houdt mensen vitaal en bevlogen
✓ Snellere re-integratie na ziekte

Wilt u meer informatie over het loopbaan coaching instrument Werkenergieanalyse®? Vraag hier direct de gratis demo aan:

Demo aanvragen

 

De Werkenergieanalyse® is overal inzetbaar

De loopbaan coaching tool Werkenergieanalyse® is inzetbaar in alle branches en op elk werk- en denkniveau: van LBO tot WO. Uit de praktijk blijkt dat mensen met een LBO/MBO werk- en denkniveau vaker de hulp van een coach nodig hebben bij het opstellen van een persoonlijk prioriteitenplan. De Werkenergieanalyse® is er in drie varianten:

  1. Een vragenlijst voor werknemers in loondienst
  2. Een vragenlijst voor een ondernemer zonder personeel
  3. Een vragenlijst voor een ondernemer met personeel

Via onderstaande button kunt u een format van een persoonlijk prioriteitenplan downloaden.

De inzetbaarheid van de loopbaancoaching tool

De Werkenergieanalyse® is multifunctioneel en kan op vele gebieden ingezet worden. Zo is het loopbaan coaching instrument te gebruiken voor:

Jobcrafting

Jobcrafting

Jobcrafting houdt in dat een medewerker zelf zijn of haar baan kan herstructureren. Door het invullen van de Werkenergieanalyse® krijgt de medewerker inzicht in de taken die hem energie kosten en taken die hem energie geven. Door middel van de loopbaan coaching tool kan worden bepaald welke taakveranderingen en ontwikkelingen zorgen voor een betere energiebalans.

Teamcoaching

Het beste team bestaat uit medewerkers die optimaal functioneren; niet alleen individueel, maar ook in teamverband. Door alle teamleden de loopbaan coaching tool in te laten vullen en deze met ze te bespreken, kan elk teamlid een prioriteitenplan opstellen. Door deze in de groep te bespreken, kunnen de teamleden een beroep doen op elkaars sterkten.

Teamcoaching
Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Omdat de werkende beroepsbevolking steeds verder krimpt en vergrijst, is het van belang dat uw medewerkers zo lang mogelijk gezond en vitaal door kunnen blijven werken. Door te investeren in gezondheid, opleiding, ontwikkeling en arbeidsverhoudingen verhoogt u de vitaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers. Lees hier meer over duurzame inzetbaarheid.

Nulmeting voor verandertrajecten

De Werkenergieanalyse® kunt u gebruiken als nulmeting voor individuele coaching en als voorbereiding op teamtrainingen. Door de informatie uit de online vragenlijsten te combineren met de informatie uit de individuele gesprekken, creëert u teamtrainingen die voorzien in de gezamenlijke groepsbehoefte. Omdat medewerkers aan de slag moeten met hun eigen plan van aanpak, ontstaat er verantwoordelijkheid voor hun eigen handelen en slagen. Door een eindmeting te doen, wordt de voortgang inzichtelijk. Dit zorgt voor betrokkenheid en bevlogenheid binnen de organisatie en het verandertraject.

Nulmeting voor verandertrajecten
Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Met de Werkenergieanalyse® worden de energie- en stressbronnen van uw medewerkers of klanten inzichtelijk gemaakt. Aan de hand van de rapportage kunt u gezamenlijk een persoonlijk prioriteitenplan opstellen, waarmee talenten verder ontwikkeld kunnen worden.

Re-integratietraject 1e spoor

Werknemers kunnen door ziekte lang uit de roulatie zijn. Om de re-integratie zo effectief mogelijk te laten verlopen, kunt u de Werkenergieanalyse® gebruiken. Door de analyse wordt duidelijk wat de stress- en energiebronnen zijn van de zieke medewerker en welke taken hij of zij inmiddels mogelijk kan uitvoeren. Door middel van de coaching tool wordt het re-integratietraject geoptimaliseerd.

Re-integratietraject 1e spoor
Loopbaanadvies

Loopbaanadvies

Wanneer iemand geen plezier in zijn werk heeft, kost dat die persoon veel energie. In plaats van direct te zoeken naar een andere baan, kan de Werkenergieanalyse® helpen bij het terugkrijgen van de juiste energie. Door te onderzoeken waar de pijnpunten liggen, kan de medewerker de regie weer in eigen handen nemen en zijn of haar baan weer aantrekkelijk maken.

Re-integratietraject 2e spoor

Als blijkt dat een werknemer niet meer kan re-integreren, wordt het 2e spoor ingezet. Door het loopbaan coaching instrument Werkenergieanalyse® krijgt u helder welke stressbronnen iemand op organisatie- en functieniveau heeft ervaren. Zo kan de kans op een succesvolle re-integratie bij een nieuwe werkgever vergroot worden.

Re-integratietraject, 2e spoor
Outplacement

Outplacement

De Werkenergieanalyse® is aan de start van een outplacementtraject van grote waarde. Het is namelijk zeer belangrijk om te kijken naar de aspecten die de werknemer als positief en negatief heeft ervaren. Door met deze zaken rekening te houden tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan, is de kans op een succesvolle outplacement vele malen groter.

De Werkenergieanalyse®: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

De loopbaancoaching tool Werkenergieanalyse® is gebaseerd op een Amerikaans onderzoek van Harter uit 2002. Het onderzoek werd gehouden onder 200.000 medewerkers van 36 bedrijven uit diverse sectoren. Belangrijkste resultaat van het onderzoek was de hoge mate van invloed die betrokkenheid heeft op de organisatieresultaten. Recenter onderzoek uit 2010 bevestigt dit gegeven. Onderzoeker Arnold Bakker heeft van dit onderzoek een wetenschappelijk model gemaakt dat de belangrijkste energie- en stressbronnen op organisatieniveau weergeeft. Het model kunt u hieronder downloaden: 

Licentie voor het loopbaancoaching instrument verkrijgen

Bent u zelfstandig coach, teamcoach, interimmanager of onafhankelijke coach in loondienst en wilt u graag werken met de Werkenergieanalyse®? Door een training en intervisiebijeenkomst te volgen, ontvangt u een licentie. Deze licentie bestaat uit een abonnement waarmee u een jaar lang toegang krijgt tot ons softwaresysteem. In ons systeem krijgt u een privégedeelte waar u uw eigen klanten kunt beheren.

Wilt u meer weten over de prijs van onze licentietraining en de inhoud van het abonnement? Klik op onderstaande button voor het complete overzicht.

Referenties

Dorien van Broekhoven Dorien van Broekhoven
Interimmanager
Van Broekhoven Interim Wat mij zo aanspreekt, is dat de Werkenergieanalyse wetenschappelijke theorieën vertaalt naar praktische handvatten. Lees meer
Angela van Berkel Angela van Berkel
Loopbaanadviseu
Loopbaanadviesgroep De analyse geeft een duidelijk beeld van de medewerker, op alle vlakken, zodat je effectief met elkaar aan de slag kunt gaan. Lees meer
Klaasje Oosterloo Klaasje Oosterloo
Interimmanager
Oosterloo Interimmanagement BVBA De grote meerwaarde van de Werkenergieanalyse is dat mensen zelf het formulier invullen. Lees meer

Meer referenties

 

Vraag een gratis demo aan van de Werkenergieanalyse®

Benieuwd wat de Werkenergieanalyse® voor u als coach of manager kan betekenen? Vraag dan hieronder een gratis demogesprek aan met Jacqueline Scherpenzeel, de bedenker en ontwikkelaar van de succesvolle loopbaancoaching tool Werkenergieanalyse®. In het gesprek ontdekt u wat de Werkenergieanalyse® voor u en uw medewerkers of klanten kan betekenen. 

Zet duurzame inzetbaarheid op de agenda: 4 redenen

Duurzame inzetbaarheid verdient je aandacht. Dit is al een aantal jaren zo, maar het vraagt eigenlijk ieder jaar steeds meer aandacht. We hebben immer..

Lees blog

Volg ons op:

Video