Toen ik in 2005 de switch maakte van agrarische projectmanager naar zelfstandig loopbaancoach wilde ik maar één ding: mensen helpen. Maar als loopbaancoach was ik ook zelfstandig ondernemer. En dat betekende dat ik zelf actief klanten moest werven: marketing en verkoop dus.

Het viel mij op dat het moeilijk was om eigen opdrachtgevers te krijgen en met name hoe ik me zelf kon onderscheiden van al die andere coaches waar ze al zaken mee deden.

"Ik wist dat ik waar kon maken wat ik beloofde.
Maar ik wist niet hoe ik dat moest bewijzen."

Ik merkte op dat er vanuit de opdrachtgever behoefte was aan meetbaarheid en structuur: een duidelijke analyse waaruit blijkt wat er aan de hand is en wat ik voor hen kan betekenen. Toen ontstond het idee voor de Werkenergieanalyse.

Met de Werkenergieanalyse werd de gratis intake een betaalde nulmeting, die de potentiële coachee zelf online kon invullen. Hierdoor kon ik de vinger al snel op de zere plek leggen, een realistisch doel formuleren en een coaching traject uitstippelen. En dat allemaal transparant in één visueel overzicht.

"Met de Werkenergieanalyse wist ik mij te onderscheiden op de overvolle coachingmarkt"

De tool bleek een dienst op zich. Voor de coachee betekende het een sneller en beter inzicht in zowel de knelpunten als de kansen. De werkgever wist precies wat hij kon verwachten en als coach kreeg ik de offertes er voortaan moeiteloos doorheen. Daarbij wist ik mij door de Werkenergieanalyse goed te onderscheiden op de overvolle coachingmarkt, waardoor ook het aantrekken van klanten een stuk soepeler ging.

Inmiddels is de Werkenergieanalyse een tool die ook door andere coaches met succes gebruikt wordt. Ik heb inmiddels al 120 coaches in Nederland en België mogen opleiden. Nu coach ik dus coaches! Ik kan dus nog steeds mensen helpen, nog net zo persoonlijk maar op grotere schaal. En dat doe ik nog elke dag met veel bevlogenheid en plezier.

Benieuwd of de Werkenergieanalyse ook een geschikte tool voor jou is?

Geef je dan op voor de gratis online masterclass! Dan geef ik je persoonlijk een demonstratie.

Ik doe mee!

Benieuwd hoe andere coaches de Werkenergieanalyse inzetten in de praktijk?

Bekijk hier de praktijkcasussen